Jak změním verzi PHP v systému Plesk?

Procédure

Co je PHP?

PHP je webový programovací jazyk, který se používá k automatizaci určitých úloh. PHP komunikuje s databází a vytváří dynamické webové stránky. Tento typ jazyka je nezbytný pro fungování mnoha CMS, jako jsou Wordpress, Joomla a Prestashop.

Proč přejít na jinou verzi jazyka PHP?

Na webhostingu Plesk můžete změnit verzi PHP, kterou budete pro své webové stránky používat. Některé CMS, jako například Wordpress, nyní používají nejnovější verzi PHP. Například na zastaralou verzi PHP nebude možné nainstalovat nejnovější verzi tohoto CMS. Doporučujeme používat PHP verze 7.0 nebo 7.1. Tyto dvě verze jsou údajně rychlejší a spolehlivější než starší verze.

Plesk má v současné době k dispozici následující verze:

  • PHP 5.3 (zastaralá)
  • PHP 5.4 (zastaralá)
  • PHP 5.5 (zastaralá)
  • PHP 5.6
  • PHP 7.0
  • PHP 7.1
  • PHP 7.2
  • PHP 7.3 (doporučené)
  • PHP 7.4
  • PHP 8.0 (NOVINKA)

Jak změním verzi PHP v systému Plesk?

1. Přihlaste se do rozhraní Plesk

2. Klikněte na kartu"Nastavení PHP".

Jak změním verzi PHP v systému Plesk?

3. V rozevíracím okně vyberte verzi PHP a poté kliknutím na tlačítko"Použít" uložte svou volbu. Verze PHP se okamžitě změní.

Jak změním verzi PHP v systému Plesk?

Závěr

Nyní můžete změnit verzi PHP svého hostingu Plesk pomocí LWS. Výchozí verze PHP je 5.3. Pokud chcete automaticky nainstalovat aplikaci Wordpress, musíte předtím změnit verzi PHP alespoň na verzi 7.0.

Neváhejte se podělit o své komentáře a dotazy!

help.lws.net/a/1073
Byl pro vás tento článek užitečný?

Ano

Ne

Přečteno 17 220×

Děkujeme! Neváhejte se ptát na naši dokumentaci, pokud chcete více informací, a pomozte nám ji zlepšit.

Podobné články

Máte otázku k tomuto článku?

Položte ji týmu LWS a komunitě. Odpověď bude zveřejněna po kontrole moderátorem.

Položte týmu LWS a jeho komunitě otázku

GDPR: Správce: LWS-Ligne Web Services. Účel: moderace a veřejné zveřejnění vašeho dotazu, případné upozornění na odpověď. Právní základ: souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. a GDPR). Uchovávání e-mailů: 90 dní po upozornění, nejvýše 12 měsíců bez odpovědi. Pro uplatnění svých práv viz oddíl GDPR našich obchodních podmínek.