Jak zmienić wersję PHP w Plesk?

Procédure

Czym jest PHP?

PHP to internetowy język programowania używany do automatyzacji niektórych zadań. PHP komunikuje się z bazą danych, aby strony internetowe były dynamiczne. Ten rodzaj języka jest niezbędny do działania wielu systemów CMS, takich jak Wordpress, Joomla i Prestashop.

Dlaczego warto zmienić wersję PHP?

Na swoim hostingu Plesk możesz zmienić wersję PHP, której będziesz używał na swojej stronie. Niektóre CMS, takie jak Wordpress, używają teraz najnowszej wersji PHP. Na przykład, niemożliwe będzie zainstalowanie najnowszej wersji tego CMS na przestarzałej wersji PHP. Zalecamy korzystanie z PHP w wersji 7.0 lub 7.1. Te dwie wersje są uważane za szybsze i bardziej niezawodne niż starsze.

Plesk posiada obecnie następujące wersje:

  • PHP 5.3 (przestarzałe)
  • PHP 5.4 (przestarzałe)
  • PHP 5.5 (przestarzałe)
  • PHP 5.6
  • PHP 7.0
  • PHP 7.1
  • PHP 7.2
  • PHP 7.3 (zalecane)
  • PHP 7.4
  • PHP 8.0 (NOWOŚĆ)

Jak zmienić wersję PHP w Plesk?

1. Zaloguj się do interfejsu Plesk

2. Kliknij zakładkę"Ustawienia PHP"

Jak zmienić wersję PHP w Plesk?

3. Wybierz wersję PHP w rozwijanym oknie, a następnie kliknij przycisk"Zastosuj", aby zapisać swój wybór. Wersja PHP zmieni się natychmiast.

Jak zmienić wersję PHP w Plesk?

Wnioski

Teraz możesz zmienić wersję PHP swojego hostingu Plesk z LWS. Domyślna wersja PHP to 5.3. Jeśli chcesz automatycznie zainstalować Wordpress, musisz wcześniej zmienić wersję PHP na co najmniej 7.0.

Nie wahaj się podzielić swoimi komentarzami i pytaniami!

help.lws.net/a/1073
Czy ten artykuł był pomocny?

Tak

Nie

Przeczytano 17 220 razy

Dziękujemy! Zadawaj pytania dotyczące naszej dokumentacji, jeśli potrzebujesz więcej informacji, i pomóż nam ją ulepszyć.

Podobne artykuły

Masz pytanie dotyczące tego artykułu?

Zadaj je zespołowi LWS i społeczności. Odpowiedź zostanie opublikowana po moderacji.

Zadaj pytanie zespołowi LWS i jego społeczności

RODO: Administrator: LWS-Ligne Web Services. Cel: moderacja i publiczna publikacja pytania, ewentualne powiadomienie o odpowiedzi. Podstawa prawna: zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Przechowywanie adresów e-mail: 90 dni po powiadomieniu, maksymalnie 12 miesięcy bez odpowiedzi. Aby skorzystać ze swoich praw, zobacz sekcję RODO naszego regulaminu.